Eén brok feest met CaroCroc - CaroCroc

Eén brok feest met CaroCroc

De feestdagen komen er weer aan, een heerlijke tijd voor jou als baasje. Maar hoe zorg je nu dat ook je huisdier geniet van deze drukke dagen? In dit blogbericht geven we je 6 tips om er samen onvergetelijke feestdagen van te maken.

Volg ons op social

Heerlijk, de december maand. De schoen wordt gezet, de kerstboom wordt gekocht en de fonkelende kerstverlichting wordt weer opgehangen. Wist je dat maar liefst 71% van de baasjes de feestdagen thuis samen met hun hond en 56% samen met hun kat viert? Dat blijkt uit onderzoek van CaroCroc. Met deze tips worden de feestdagen samen met jouw viervoeter een gegarandeerd succes.

1. Maak een kerstfoto met je huisdier

Hoe leuk is het om een mooie foto van je huisdier te hebben en die te kunnen gebruiken op de kerstkaart of kerstdecoratie? Laat jouw viervoeter poseren voor de kerstboom, de lichtjes geven door het scherptediepte effect van de camera een mooi effect. Laat de foto afdrukken op een kaart en tada: de perfecte kerstkaart om bij familie en vrienden te bezorgen! Druk je de foto’s af op kleine polaroids, dan heb je leuke kerstversiering. Benieuwd hoe je het perfecte plaatje van jouw hond of kat kan maken? Lees dan onze fotografie tips voor honden of katten! Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Deel het met ons via Instagram @carocroc.nl of via Facebook CaroCroc honden- en kattenvoer.

2. Samen wandelen

Trek zelf een warme jas aan en pak de riem van je hond en maak een magische wandeling door het winter wonderland. Of er nou sneeuw ligt of niet, een wandeling in de buitenlucht doet iedereen goed. Zeker na een uitgebreid ontbijt, lunch of diner.

3. Zorg voor een feestelijke maaltijd

De feestdagen staan voor veel van ons in het teken van lekker eten. Misschien ga je gezellig gourmetten of sta je juist uren in de keuken voor een uitgebreid 5-gangen kerstdiner. Maar ook onze lieve viervoeters verdienen een heerlijke maaltijd tijdens de feestdagen. En wat is er nu lekkerder dan de krokante brok van CaroCroc? Een paar brokjes meer of een extra lekkernij met de feestdagen mag wel toch? Ssst niet doorvertellen. 😉

4. Veiligheid voorop!

Kerstversiering en feestelijke elementen in huis zijn erg leuk, maar denk je ook aan de veiligheid van je hond of kat? Jouw jonge nieuwsgierige pup of kitten vindt de kerstboom waarschijnlijk reuze interessant. Denk hierbij aan lichtsnoeren, de glazen kerstballen, enzovoorts. En deze zijn niet geheel ongevaarlijk. Ook voor de volwassen honden en katten kan het gevaar in een klein hoekje zitten. Wij mensen zijn namelijk niet de enige die fan zijn van al dat lekkers op tafel. Vooral chocolade is zeer giftig voor honden. Je wilt niet dat je tijdens de feestdagen eindigt bij de dierenarts. Hou daarom een extra oogje in het zeil en lees hier wat je hond of kat wel en niet mag eten.

5. Creëer een rustige en veilige ligplek 

De feestdagen kunnen soms wat hectisch zijn, let daarom extra goed op de signalen die jouw hond of kat geeft. Zorg voor een goede voorbereiding en creëer je een rustige en veilige plek voor je huisdier waar hij de mogelijkheid heeft om zich terug te trekken als het te druk voor hem wordt.

6. Oud & nieuw vieren

Het einde van het jaar nadert en dat betekent: de jaarwisseling staat weer voor de deur. Een gezellige avond en nacht met familie of vrienden. Uit eigen onderzoek blijkt dat 17% van de hondenbaasjes en 11% van de kattenbaasjes oud & nieuw thuis viert met hun viervoeter. Een goed idee, zo kan je jouw hond of kat extra liefde geven en eventueel ondersteunen bij vuurwerkangst. Het merendeel van de baasjes geeft namelijk aan dat hun hond of kat bang is voor vuurwerk. Op welke manieren kan je hier het beste mee om gaan? In samenwerking met de SPPD, Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen en Tinley Gedragstherapie voor Dieren hebben we artikelen voor vuurwerkangst bij honden en vuurwerkangst bij katten geschreven.

CaroCroc wenst iedereen smakelijke feestdagen!